2010 m. lapkričio 20 d., šeštadienis

- blynu mėgėjams -

   Tamsiais lapkričio vakarais mūsų namai, kvepia blynais. Jų pas mus būta pačių įvairiausių, nuo lietiniu su mėsos įdaru iki blynu su kukurūzų miltais.  Kaskart norisi šeimą pradžiuginti vis naujais receptais. Informacijos semiuosi iš interneto platybių. Mūsų mažasis, labiausiai mėgsta lietinius su mėsos, majonezo ir sūrio įdaru, kuriuos ruošdama vis pamąstau kaip jam butu skaniau. :) Aš pati    mėgstu lietinius bei blynus su bananais ir varške, aplietus skystu šokoladu. Medus taip pat labai vertingas ir maistingas musu organizmui, tad įdėdama į blynelius  meilės, taip pat įpilu skysto naminio medaus. :) Gaila, mūsų šeimoje blynai nėra labai mėgstamas valgis, tačiau aš galėčiau su jais nugyventi visa gyvenimą :)... 

AMERIKIETISKI  BLYNAI
3 kiaušiniai
115 g miltų
140 ml pieno
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
druskos
sviesto kepimui (skanu kepant specialiose keptuvėse be riebalu)

Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų. Į dubenį su tryniais beriame miltus, kepimo miltelius (kepimo miltelių dadame šaukštelį su kaupu), pilame pieną ir užmaišome tešlą. Kiaušinio baltymus su druska išplakame iki standžių putų ir sukrečiame į tešlą. Išmaišome ir galime pradėti kepti blynelius.
Keptuvę įkaitiname, įdedame truputėlį sviesto ir kepame blynelius. Kadangi riebalų nebus daug, blyneliai gražiai apskrus.
Blynelius galime kepti su įvairiom uogom ir vaisiais (bananais, mėlynėmis, obuoliais ir kt.). Jei kepsite su uogomis ar vaisiais, į keptuvę dėkite tešlos, ir kol viena pusė kepa, ant viršaus berkite vaisius, uogas. Tada blynelį apverskite ir apkepkite kitą pusę. -skanaus-

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą